Arcelor Mittal Zenica d.o.o

Zenica, Bosna i Hercegovina

Industrija

_ _ _

prosječna ocjena

0
396
2

Ukratko

Kompanija ArcelorMittal Zenica najveći je proizvođač dugih proizvoda od čelika na Balkanu sa proizvodnim kapacitetom od skoro milion tona godišnje, kao i najveći strani investitor u zemlji, sa preko 150 miliona eura uloženih do sada. Jedan je od ključnih pokretača privrede u Bosni i Hercegovini, sa više od 2.400 direktno zaposlenih radnika, dok oko još 10.000 njih indirektno zavisi od poslovanja kompanije. ArcelorMittal Zenica je 2014. godine proglašena najvećim izvoznikom u zemlji. 
Kompanija ArcelorMittal Zenica organizira svoju proizvodnju u Koksari, Aglomeraciji, Visokoj peći, Konvertorskoj čeličani, Valjaonici čelika, Energetici, kao i Departmentu za transport i Centralnom servisu. Bazični asortiman proizvoda obuhvata rebrasti betonski čelik, valjane žice i proizvode od žice, kao na primer armaturne žice, rešetkaste nosače i klasični betonski čelik. 

Prioriteti kompanije su:

• Zdravlje i zaštita na radu i zaštita okoliša 
• Povećanje proizvodnje 
• Potpuna kontrola troškova
• Dugoročni i održivi model poslovanja u smislu proizvoda i odnosa sa našim kupcima 

Kompanija je 1998. godine dobila certifikat ISO 9001 za sistem upravljanja kvalitetom (Međunarodna organizacija za standardizaciju), a od 2010. godine posjeduje certifikate za sistem ekološkog menadžmenta ISO 14001 i OHSAS 18001 za sistem menadžmenta zdravlja i zaštite uposlenika.   

Svjesna svog utjecaja na okoliš i važnosti zaštite okoliša, kompanija ArcelorMittal Zenica investira u kontinuirani ekološki program realizirajući brojne projekte iz oblasti zaštite okoliša uz primjenu najboljih trenutno dostupnih tehnologija i do sad je uložila gotovo 50 miliona eura. 

Korporativna odgovornost

„Održivost mora biti prioritet – na kraju krajeva suština je u izgradnji bolje i snažnije budućnosti kako kompanije ArcelorMittal tako i društva uopće,“ gospodin Lakshmi Mittal, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije ArcelorMittal.

ArcelorMittal Zenica je dio globalne kompanije u kojoj se korporativna odgovornost i održivost prožimaju kroz svaki aspekt poslovanja. Ponosni smo na ključnu ulogu koju čelik ima u našim životima, ali u isto vrijeme smo svjesni utjecaja koji naše poslovanje ima na okoliš i lokalne zajednice. Kompanija je posvećena unapređenju svog učinka u ovim oblastima na svaki mogući način. 

Ovdje u Zenici, historijski napredak naše željezare je dug i jedinstven a njeno poslovanje, pored karakterističnog geografskog položaja, nailazi na mnoge izazove, na našem zajedničkom putu ka izgradnji dugoročne i održive budućnosti proizvodnje čelika u ovom čuvenom industrijskom gradu. Otkad je ponovo pokrenuta integralna proizvodnja u fabrici 2008. godine, fokusirali smo se na poboljšanje rezultata u oblasti zdravlja i zaštite, kao i dugoročnim investicijama u novu tehnologiju kako bismo smanjili naš utjecaj na okoliš. Rad na ovim važnim ciljevima se nastavlja. 

Za razliku od mnogih drugih željezara  u svijetu, ArcelorMittal Zenica je neodvojivi dio grada koji je izrastao oko nje od osnivanja 1892. godine. Izuzetno smo posvećeni podršci lokalnim inicijativama u oblasti obrazovanja, zdravlja, sporta, kulture i razvoja zajednice uopće što oslikava naš bliski odnos sa zajednicom u kojoj živimo i poslujemo.  

Kompanija ArcelorMittal Zenica dobila Radničku nagradu „Pravda i solidarnost 2015.“ 

Početkom 2016.godine kompanija ArcelorMittal Zenica je primila Radničku nagradu „Pravda i solidarnost 2015.“  koju je po prvi put organizirao Radnički media servis za zapadni Balkan. Kompanija je jedna od nagrađenih u svojoj kategoriji, od ukupno 130 nominiranih poduzeća iz regiona, a izabrana je na osnovu istraživanja sprovedenog među radnicima i sindikalnim organizacijama.

U obrazloženju je navedeno da osim što kompanija ArcelorMittal Zenica doprinosi lokalnoj i državnoj privredi kao jedan od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini, ona se i ističe na području poštivanja radničkih prava, uređenosti odnosa, investicijama u oblast zdravlja i zaštite na radu, redovnim plaćama i uplatama doprinosa. Kompanija je također pohvaljena za ostvarivanje kvalitetnih odnosa sa Sindikatom kompanije, osobito u ovom poslovnom okruženju punom izazova, te za ulaganje velikih napora u zaštitu životne sredine i razvoj lokalne zajednice.

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17
72000 Zenica
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 32 467005

 

Mirza Ćurovac
mirza.curovac@arcelormittal.com
T: +387 32 46 70 67
M: +387 62 59 06 72

OVAJ POSLODAVAC IMA OTVORENE OGLASE ZA POSAO

Arcelor Mittal Zenica d.o.o zapošljava

Projekti za pripravnike

Arcelor Mittal Zenica d.o.o (Zenica)

Arcelor Mittal Zenica d.o.o zapošljava radnike na poziciju Projekti za pripravnike! Apliciraj među prvima.

POGLEDAJ

Aplikacija za posao

Arcelor Mittal Zenica d.o.o (Zenica)

Arcelor Mittal Zenica d.o.o zapošljava radnike na poziciju Aplikacija za posao! Apliciraj među prvima.

POGLEDAJ