Prevent BH d.o.o.

Visoko, Bosna i Hercegovina

Auto moto industrija

_ _ _

prosječna ocjena

0
706
3

Sinonim za tradiciju i kvalitet

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je članica globalne kompanije koja upošljava preko 13.000 uposlenika na 36 lokacija u svijetu. Prevent u Bosni i Hercegovini osnovan je 1999.godine i danas je među vodećim izvoznicima. Kada se pojavio na tržištu Bosne i Hercegovine Prevent je upošljavao 50 radnika, ali već od sljedeće godine u kontinuitetu proširuje svoje proizvodne kapacitete, otvara nova radna mjesta i pojačava izvoz širokog proizvodnog asortimana na svjetska tržišta.

Danas Prevent djeluje na 15 lokacija u BiH i zapošljava 6.500 uposlenika. Podatak koji potvrđuje Preventov moto “tamo gdje poduzetnički entuzijazam susreće profesionalnost u izradi” govori da se Preventove presvlake nalaze u 15% automobila u Evropi. Pored automobilske industrije Prevent je sve više prisutan u segmentu metala, modne konfekcije, namještaja, zaštitne opreme, obuće i nautike.

Admir Pekić: Odrastao sam uz Prevent

BIH

 

Sarajlija Admir Pekić je izdanak Prve škole automotiva iz 2011. godine. Magistar je tehničkih nauka i radi u Odjelu Program Menadžment. Uključen je u više od deset velikih Preventovih projekata gdje obavlja vođenje, monitoring kao i komunikaciju sa kupcima, ne samo u Bosni i Herzegovini nego i izvan nje. Za vođenje tako odgovornih zadataka zaslužne su posebno izražene organizacione sposobnosti, prepoznavanje problema i brzo rješavanje. Pri tome ga posebno motiviraju kolege sa kojima radi: „Motiviraju me ljudi sa kojima radim i sa kojima nastojim sagledati cijelu sliku problema, jer samo zajedno možemo dostići cilj i ostvariti zadatak“.

Svoje prvo radno iskustvo Admir je stekao u Preventu i kako kaže zajedno je rastao s njim: „Prevent mi je omogućio veliko radno iskustvo, poslovna putovanja kao i rast na profesionalnom usavrsavanju na međunarodnom nivou. Jednostavno me izgradio i ja želim svojim radom opravdati povjerenje i vratiti mu uloženo“.

Osim svih poslovnih zadataka, Admir je angažiran i kao predavač u okviru TAKT akademije. Primjećuje da mladi danas imaju prevelika očekivanja iz kojih se rađa opće nezadovoljstvo. „Mnogi zbog toga žele otići iz Bosne i Hercegovine, a moja poruka je da u svojoj domovini imaju izuzetnu priliku za rad i usavršavanje. I ne samo to, u Preventu imaju priliku raditi u okruženju koje ide rame uz rame sa svjetskim izazovima i trendovima“.

Zadovoljstvo na licu ovog mladog menadžera, osim kad priča o poslu, daje njegova četverogodišnja kćerka koja ga motivira, uz koju se odmara i puni baterije za nove izazove.

 

Zlatan Uzunović: „Prevent je najbolje mjesto da se započne i gradi karijera!“

BIH

 

„Prevent je najveći poslovni sistem i za mladu osobu je najbolje mjesto da započne i gradi karijeru“ ističe Zlatan Uzunović rukovodilac odjela opskbe (SCM). I tu ne bi bilo ništa neobično da se ne radi o jednom od najmlađih rukovodilaca koji izrasta u pravog poslovnog lidera.

Još na studiju Ekonomskog fakulteta u Zenici iskazivao je poduzetničke osobine. Bio je predsjednik Unije studenata, predsjednik kluba „Zenica zove“, te predstavnik studenata u studentskom Senatu. Dok su njegove kolege odmah po diplomiranju nastavljali školovanje i upisali magisterij, Zlatan svoju viziju praktičnog znanja nastoji ostvariti u Preventu, te 2011. godine biva primljen u prvu Školu automotiva, koja je bila odskočna daska za njegovu najveću motivaciju, a to je, kako kaže, učenje i dokazivanje. Dinamično okruženje i važni poslovni zadaci, poput pregovaranja sa najvećim kupcima, bili su mu izazov i vjetar u leđa.

Uskoro na Univerzitetu u Izmiru brani magistarski rad na temu: „Mapiranje toka stvaranja vrijednosti“ što još jednom potvrđuje njegovu viziju prema kojoj se uspjeh preduzeća i pojedinca planira, te da na izazove moramo biti spremni.

Od svojih saradnika zahtijeva predanost poslu i uči ih da je jedino rješenje za izazove vrijednost koju nosimo u sebi – u znanju i iskustvu, ali i prilikama koje se pružaju: „šanse moramo uvijek koristiti, one su uvijek tu, a jedini način da ih prepoznamo je da širom otvorimo oči“.

U slobodno vrijeme, kada ne uživa sa porodicom, bavi se sportom i druži s prijateljima.

 

Elvir Gojak: Biti najbolji je dovoljno dobro!

BIH

 

Elvir Gojak primjer je da kada imate plan i vjerujete da je moguće, za pet godina možete postići veliki uspjeh i napredak. To svjedoči njegov put od prve Preventove škole automotiva do rukovodioca Shared Service Center (SSC-a) ASA Prevent grupacije. Posebno naglašava da je on jedan od trojice rukovodilaca, jer „timski rad je jako bitan, kao i naša komunikacija sa kolegama i svim odjelima. Svi smo jedan lanac, a ključ uspjeha je u njegovoj povezanosti, stručnosti i pozitivnom stavu prema poslu.“

Elvir je magistrirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Prvo radno iskustvo sticao je u Odjelu nabave, za koji kaže da predstavlja srž razumijevanja automotiv biznisa: „Škola automotiva je općenito ostavila izuzetan dojam na mene, ali mislim da je individualan pristup poslu, entuzijazam i želja za postignućem ono što Grupacija posebno cijeni i podržava. Na kraju krajeva, to čini razliku između uspjeha i neuspjeha.“ Osim odličnog iskustva kroz rad u ovom odjelu je upoznao i koncept poslovanja Grupacije, te postavio temelje posla kojeg danas obavlja, a koji se tiče finansijskog kontrolinga: „Svaki dan je izazov za sebe, dinamičan i odgovoran. Revizije društava, novi transferi u Bosnu i Hercegovinu, mjesečni izvještaji i različite analize su samo dio naših zadataka, a za kvalitetno obavljanje posla računovodstvo je srž tačnih informacija.“

Svoje slobodno vrijeme najradije provodi u igri sa jednogodišnjim sinom i druženju sa porodicom i prijateljima. Uz izražavanje velike zahvalnosti i poštovanja prema Grupaciji, posebno njenom društveno odgovornom poslovanju, ističe da u budućnosti želi i dalje vidjeti njen rast i razvoj i biti dijelom tog uspjeha, jer „ Biti najbolji je dovoljno dobro!“

Prevent BH

Prevent grupacija je najveća privatna kompanija u BiH, vodeći izvoznik i motor razvoja bh. privrede.

 

Kontakt

Prevent BH

Bulevar Meše Selimovića 16,
71000 Sarajevo

Finansije: +387 33 774 864

Uprava: tel: +387 33 774 886 / fax: +387 33 770 929

OVAJ POSLODAVAC IMA OTVORENE OGLASE ZA POSAO

Prevent BH d.o.o. zapošljava

Stolar (više izvršilaca)

Prevent BH d.o.o. (Visoko)

Prevent BH d.o.o. zapošljava radnike na poziciju Stolar (više izvršilaca)! Apliciraj među prvima.

POGLEDAJ

Tapetar (više izvršilaca)

Prevent BH d.o.o. (Visoko)

Prevent BH d.o.o. zapošljava radnike na poziciju Tapetar (više izvršilaca)! Apliciraj među prvima.

POGLEDAJ

Obuka šivanja

Prevent BH d.o.o. (Visoko)

Prevent BH d.o.o. zapošljava radnike na poziciju Obuka šivanja! Apliciraj među prvima.

POGLEDAJ